Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

0

Λεκάνες μπάνιου. Επιλέγοντας την κατάλληλη λεκάνη για το μπάνιο

Λεκάνες μπάνιου. Επιλέγοντας την κατάλληλη λεκάνη για το μπάνιο

22/09/2020
από Admin Admin
Λεκάνες μπάνιου. Επιλέγοντας την κατάλληλη λεκάνη για το μπάνιο - frantzisoe.gr

Λεκάνες μπάνιου

Η λεκάνη της τουαλέτας είναι ένα από τα κύρια είδη υγιεινής και δέχεται καθημερινά σκληρή χρήση.

Το σχήμα, οι διαστάσεις, η εργονομία και η ποιότητα του υλικού είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την σωστή επιλογή της.

Οι λεκάνες μπάνιου κατασκευάζονται συνήθως από υαλώδη πορσελάνη, υλικό που προσφέρει υγιεινή και υψηλή ανθεκτικότητα σε καθημερινά προϊόντα καθαρισμού.

Ο σχεδιασμός και η ποιότητά τους εξαρτάται από την τεχνογνωσία που διαθέτει η βιομηχανία, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και τη χώρα προέλευσης.

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πληθώρα από μοντέλα που ποικίλλουν σε διαστάσεις και φόρμες, ενώ το κάθε μοντέλο καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις.

Γενικά, όλοι οι τύποι από λεκάνες λουτρού θα μπορούσαν να ομαδοποιηθούν σε δυο μεγάλες βασικές κατηγορίες σε:

  • υψηλής πιέσεως (Υ.Π.) και
  • χαμηλής πιέσεως (Χ.Π.)

Ευρωπαϊκές και ελληνικές βιομηχανίες προσφέρουν τα περισσότερα σετ ειδών υγιεινής με δυνατότητα επιλογής από τον καταναλωτή μεταξύ χαμηλής ή υψηλής πιέσεως λεκάνης.

Όσον αφορά τις τάσεις στην αγορά, λόγω του περιορισμένου χώρου που ισχύει στα δωμάτια μπάνιου, η κρεμαστή λεκάνη Υ.Π. φαίνεται τελευταία να κερδίζουν την προτίμηση αρκετών καταναλωτών έναντι της κλασικής λεκάνης Χ.Π., που μαζί με το πορσελάνινο καζανάκι Χ.Π. έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και χρειάζεται περισσότερο χώρο.

Λεκάνες μπάνιου Υψηλής Πιέσεως (Υ.Π.)

Είναι οι κλασικές λεκάνες που προσφέρουν οικονομία χώρου με τις διαστάσεις τους και τις συναντάμε περισσότερο σε κοινόχρηστα W.C. ή σε δωμάτια μπάνιου με περιορισμένες διαστάσεις.

Ο συγκεκριμένος τύπος κλασικής Υ.Π. λεκάνης, κατασκευάζεται από ορισμένες βιομηχανίες και σε ειδικές διαστάσεις για την εξυπηρέτηση νηπίων (παιδικές λεκάνες Υ.Π) και τη σωστή και ασφαλή οργάνωση συγκροτημάτων που φιλοξενούν παιδιά.

Στην αγορά οι κλασικές λεκάνες Υ.Π. υπάρχουν σε δυο τύπους: με πίσω (Π.Σ.) ή κάτω σιφόνι (Κ.Σ.).

Η λεκάνη τοποθετείται ανάλογα με τη διαμόρφωση του αποχετευτικού συστήματος του ακινήτου.

Συνήθως τα ισόγεια λουτρά χρησιμοποιούν λεκάνες Κ.Σ., ενώ τα λουτρά που βρίσκονται σε όροφο λεκάνες Π.Σ.

Οι λεκάνες Υ.Π. μπορούν, ανάλογα με το μοντέλο, είτε να πατούν στο δάπεδο είτε να είναι τοποθετημένες και στηριγμένες σωστά και με ασφάλεια στο τοίχο.

Οι λεκάνες Υ.Π. δέχονται ποικιλία από καζανάκια, στην ουσία όλα όσα υπάρχουν στην αγορά (πατητά, τύπου Νιαγάρα, πλαστικά, εντοιχισμένα, DAL).

Λεκάνες μπάνιου Χαμηλής Πιέσεως (Χ.Π.)

Ονομάζεται κάθε λεκάνη που δέχεται καζανάκι το οποίο εφάπτεται σε αυτήν. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή να στηριχθεί με ειδικά σετ στήριξης στον τοίχο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια λεκάνη Χ.Π. αποτελείται από δυο ξεχωριστά πορσελάνινα τεμάχια που μας δίνουν ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Δεν λείπουν από την αγορά και οι λεκάνες Χ.Π., όπου λεκάνη και καζανάκι είναι ένα ενιαίο σώμα. Οι λεκάνες αυτού του τύπου ονομάζονται monobloc και είναι πιο σπάνιες σε σχέση με τις κλασικές Χ.Π. λεκάνες.

Οι κατασκευαστές ειδών υγιεινής φροντίζουν ώστε κάθε μοντέλο λεκάνης να έχει το δικό της καζανάκι που ακολουθεί τη γραμμή και το design της.

Είναι δύσκολο να ταιριάζει κάποιο καζανάκι από μια σειρά σε μια λεκάνη από άλλη σειρά και αντίστροφα.

Στα εξειδικευμένα καταστήματα ειδών υγιεινής θα δείτε μεγάλη ποικιλία μοντέλων, που το κάθε ένα έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Οι διαφορές μπορεί να είναι στο σχήμα, στις διαστάσεις, στη τοποθέτηση και στο στιλ που εκφράζει το κάθε μοντέλο.

Χωρίζονται, όπως και οι λεκάνες Υ.Π., σε πίσω και κάτω σιφόνι.

Σχόλια

Γράψτε μια κριτική

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις